Cel mai nou gadget al celor de la Xiaomi

Cei de la Xiaomi, cunoscuti pentru smartphone-uri ieftine dar de calitate, au lansat… o bicicleta electrica! China vinde de toate! Mi QiCYCLE Electric Folding Bike este o bicicleta electrica ce se impacheteaza, si vine cu …

bicicleta electrica xiaomi

Cei de la Xiaomi, cunoscuti pentru smartphone-uri ieftine dar de calitate, au lansat… o bicicleta electrica! China vinde de toate!

Mi QiCYCLE Electric Folding Bike este o bicicleta electrica ce se impacheteaza, si vine cu un motor de 250W si 36V echipat cu 20 de baterii Panasonic lithium-ion. Baterii asemanatoare cu ce gasim intr-o masina Tesla. Acompaniata de sistemul de management al bateriilor facut de Xiaomi, acestia promit ca bicicleta te va purta 45km cu o singura incarcare.

Arata interesant pentru cine se plimba des prin oras, si e fan biciclete. Daca chiar are o raza de 45km ar putea fi chiar geniala – mi se pare o  distanta destul de ok pentru mers cu bicicleta la lucru in interiorul aceluias oras.

Dupa cum te si astepti de la orice produs Xiaomi, bicicleta e desteapta… adica smart. Asta inseamna ca vine acompaniata de o aplicatie care iti arata detalii despre cursa ta (viteza, distanta, calorii arse si altele), de un GPS si starea biciceletei (probabil cata baterie mai ai si cam cati km mai ai). Pe langa asta, cei de la Xiaomi au spus ca bicicleta vine echipata cu IDbike Torque Measurement Method, un sistem care foloseste senzori sa optimizeze efortul pe care il depui pedaland, ca sa nu trebuiasca sa pedalezi prea mult pentru a atinge viteza dorita.

Mai jos avem o galerie cu cateva poze:

Interesant!  As fi curios sa vad una in actiune. Macar o saptamana pentru mersul de acasa la birou daca nu mai mult.

Pretul initial la lansare probabil va fi in jur de 455$ si… va fi lansata in China prima oara (nimi nou de altfel, Xiaomi de obicei face asta cu produsele lor).

Eu unul sunt entuziasmat de trendul asta cu tot felul de gadgeturi si implementari de tehnologie pe diverse obiecte. Mi se pare ca tehnologia ne-ar putea usura mult mai mult viata. Inceputul vine cu pasi mici, precum o astfel de bicicleta.

Tu ce parere ai despre bicicleta electrica oferita de cei de la Xiaomi?

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.