Ce inseamna light gaming?

Ce inseamna ideea de light gaming? E un termen subiectiv… adica fiecare intelege ce vrea din chestia asta. Dar in general, cand discutam de un sistem sau un laptop destinat pentru ‘light gaming’, ne gandim …

ce inseamna light gaming

Ce inseamna ideea de light gaming?

E un termen subiectiv… adica fiecare intelege ce vrea din chestia asta. Dar in general, cand discutam de un sistem sau un laptop destinat pentru ‘light gaming’, ne gandim la un sistem sau laptop care va rula in marea majoritate a timpului jocuri care nu sunt atat de pretentioase din punct de vedere al cerintelor hardware si nici utilizatorul nu are pretentii sau idei de gaming competitional la nivel inalt. Sau sistemul va fi folosit doar ocazional pentru gaming.

De obicei un astfel de sistem poate rula cele mai noi jocuri, doar ca pe setari low/medium din punct de vedere al detaliior grafice.

 

La ce jocuri si performante ma refer cand ma gandesc la light gaming?

League of Legends, DOTA, CS:GO si chiar si World of Warcraft. Si titluri asemanatoare, cu dorinta de a avea constant 60 FPS, adica un gameplay fluid, fara probleme.

Un laptop sau sistem destinat pentru light gaming are o configuratie care nu da gaura in buget (maxim 2800-3200 lei), dar nu te lasa la greu in weekend sau seara cand ai chef de 2-3 ore de gaming online cu prietenii. Ceva cu un i5 sau i7 cu terminatie HQ si o placa video GTX 1050. Uite niste exemple pe PCgarage.

Cand discutam de un sistem desktop, i3-8100 e un procesor super ok pentru light gaming si GTX 1050 3GB e o placa video cu un raport pret/performanta chiar bun.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.