World of Warcraft Classic – care-i faza?

World of Warcraft Classic se apropie. Nu se stie exact cand, dar e bine ca Blizzard a acordat atentie fanilor care se plang de directia in care a luat-o jocul in ultimele expansion-uri. Cei de …

world of warcraft

World of Warcraft Classic se apropie. Nu se stie exact cand, dar e bine ca Blizzard a acordat atentie fanilor care se plang de directia in care a luat-o jocul in ultimele expansion-uri.

Cei de la Blizzard au anuntat ca World of Warcraft Classic va fi bazat pe patch-ul 1.12: Drums of War, reconstruit din arhive si codul sursa pentru a face fata hardware-ului si tehnologiilor moderne. Aceasta versiune de WoW a fost anuntata prima oara la Blizzcon in 2017.

Au fost mentionate implementari de diverse feature-uri moderne care nu vor afecta gameplay-ul: sistemul de anti-cheat, serviciu clienti, integrare cu Battle.net etc.

Practic vor sa recreeze experienta autentica de a juca World of Warcraft, lucru ce va necesita ceva timp pentru a face acest lucru corect dupa spusele lor. Si sunt de acord… sa isi ia tot timpul necesar, dar sa o faca corect.

Ar fi frumos sa vedem clasicul joc cu tot cu imbunatatirile prezente pe partea de grafica, daca tot se fac optimizari si rescrieri de cod pentru placile video si hardware-ul modern.

Conform unui interviu acordat celor de la Gamespot de catre directorul John Hight, principala grija a celor de la Blizzard este sa execute la aceeasi calitate cu care am fost obisnuiti cand discutam de jocurile Blizzard si in acelasi timp sa repare anumite bug-uri ce existau pe patch-ul 1.12 fara sa afecteze negativ gameplay-ul.

Uite niste poze cu World of Warcraft vanilla, asa… de dragul nostalgiei :))

Mi se pare o miscare buna din partea celor de la Blizzard si cred ca World of Warcraft Classic va avea ceva jucatori. Daca reusesc sa integreze si imbunatatirile de pe partea grafica, cred ca vom asista la o relansare epica, cu potential imens pentru cei de la Blizzard.

O idee interesanta, ar fi ceva de genul: abilitatea de a juca progresiv prin expansion-uri, iar schimbarile asupra lumii Azeroth sa se intample pe masura ce progresezi. Habar n-am cum ar fi facut asta din punct de vedere tehnic, dar ar fi interesant sa fie un breaking-point in poveste atunci cand joci Classic si ajungi la un anumit level, care sa aduca modificarile aduse de urmatorul expasion in ‘lume’. Si apoi continuii cu experienta de pe acel expansion. Evident clasele si rasele sa fie deblocate progresiv. Zic si eu… ar fi tare dar nu cred ca e realizabil :))

Categorii Fun

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.