Corsair colaboreaza cu MSI si lanseaza un GTX 980Ti racit pe apa

Corsair si MSI… ciudata colaborare, dar oarecum are sens. Corsair vine cu racirea pe apa deja faimoasa ca si performanta si durabilitate, iar MSI aduce chipul video. Numele? Hydro GFX 980 TI OC. Placa video …

Corsair si MSI… ciudata colaborare, dar oarecum are sens. Corsair vine cu racirea pe apa deja faimoasa ca si performanta si durabilitate, iar MSI aduce chipul video. Numele? Hydro GFX 980 TI OC.

Placa video vine cu un overclock de 20% fata de varianta normala si este in esenta un GTX 980Ti. Ideea se bazeaza pe comoditate, cei doi producatori mergand pe ideea: mai putin timp cu surubelnita in mana, mai mult timp cu placa video – sau undeva pe acolo. :-))

Performantele sunt clar vizibile. Radiatorul racirii pe apa poate fi montat in exteriorul carcasei, lucru care ofera o racire mult superioara => poti face un overclock mult mai mare => performanta imensa.

Din testele pe diverse forumuri si review-uri, resiese ca placa este mult deasupra altor variante de 980ti. De exemplu, in Tomb Raider, pe o rezolutie de 4k, placa scoate cu pana la 7fps mai mult in benchmark-uri fata de un G1 980 TI(varianta celor de la Gigabyte pentru acest chip video). Deci… este ceva.

Mai ramane de vazut doar pretul, si cand apare si pe la noi, in Romania. In concluzie, cei doi producatori au facut o placa de exceptie, care se descurca foarte bine in orice titlu de pe piata. Eu as vrea sa vad un pret.

Nota: din speculatii, se pare ca va fi in jurul sumei de 650$ – sursa pcworld.com

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.