Cyanogen inceteaza activitatea. Ce urmeaza?

Daca esti pasionat cat de cat de lumea mobile, probabil ai auzit (poate chiar si folosit) CyanogenMod. Este o versiune personalizata a sistemului de operare Andriod. E un fel de… versiune mai buna la ce …

cyanogen se inchide

Daca esti pasionat cat de cat de lumea mobile, probabil ai auzit (poate chiar si folosit) CyanogenMod. Este o versiune personalizata a sistemului de operare Andriod. E un fel de… versiune mai buna la ce incearca Google sa ne ofere. In principiu isi propune sa adauge functii si sa ofere un control mai bun pentru utilizatorii ‘hardcore’.

Steve Kondik a format compania oficial in 2013 (desi versiunea sa de sistem de operare Android a aparut la scurt timp dupa lansarea primului telefon bazat pe Android). Este de notat faptul ca unele telefoane veneau cu CyanogenMod nativ, direct de la producatori. Nimic surpinzator, este ca majoritatea sunt producatori chinezi. Cel mai ‘cunoscut’ telefon care a folosit CyanogenMod nativ, a fost OnePlus One.

Conform unui post pe blogul oficial Cyanogen… serviciile companiei se inchid pe 31.12.2016. Totusi, suntem anuntati ca codul sursa si proiectul open source vor fi disponibile pentru oricine doreste sa construiasca CyanogenMod personal.

Sunt curios sa vad ce se intampla in continuare. Daca mai are un viitor CyanogenMod sau efectiv ce planuri exista pentru Cyanogen in sine.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.