3 minute despre memoria ram ECC

Mai toti am vazut probabil in magazinul online preferat niste module de memorie Ram, cu denumirea ECC in nume. In acest video incerc sa explic cat mai pe scurt si rapid, ce inseamna acest ECC. …

Mai toti am vazut probabil in magazinul online preferat niste module de memorie Ram, cu denumirea ECC in nume. In acest video incerc sa explic cat mai pe scurt si rapid, ce inseamna acest ECC.

ECC vine de la Error Correcting Core si tipul acesta de memorie este folosita in sisteme ale caror aplicatii nu tolereaza erori. Fiind mai stabila si mai eficienta, aceasta memorie este recomandata de obicei in diverse servere/sisteme ce se ocupa cu calcule stiintifice/etc. Totodata, acest tip de memorie este si mai scumpa.

Pentru utilizatorul normal (office/gaming/ultilizare de zi cu zi), acest tip de memorie nu aduce o crestere de performanta sau o crestere a eficientei. Cel putin, nu justificabila… tinand cont de costurile pe care aceasta le implica.

Un test mai detaliat, in diverse programe, care compara memoria ram normala cu cea ECC, puteti gasi aici, facut de cei de la Techspot. Concluzia lor este una logica: diferente neglijabile. Daca tinem cont de faptul ca in functie de scenariu de test, memoria ECC nu a fost mereu deasupra celei normale, ajungem la aceeasi concluzie – nu merita decat daca stii ce faci. Pentru un PC normal nu are sens sa te chinui. Probabil vei vedea mai multa performanta daca ajustezi timingurile sau cresti putin frecventa memoriei tale.

Daca acest video sau acest articol ti-a placut, nu uita sa ne dai un like pe Facebook si sa te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru a afla primul ultimele noastre videouri!

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.