Gmail primeste un redesign si niste functii noi

Gmail primeste un redesign… cel putin pentru varianta web. Deja poate fi accesata cu un click pe rotita de setari si apasand ‘Try the new Gmail’. Asta daca nu ti-a intrat deja automat. Desi nu …

gmail

Gmail primeste un redesign… cel putin pentru varianta web. Deja poate fi accesata cu un click pe rotita de setari si apasand ‘Try the new Gmail’. Asta daca nu ti-a intrat deja automat.

Desi nu aduce chestii prea uriase ca si functii noi, mi se pare un pas inainte. Multe chestii deja sunt prezente la competitorii Gmail dar nu fac pe carcotasul.

O parte din ce primim nou de la Gmail:

  • functie de snooze – daca vrei sa amani un mail;
  • sidebar cu calendar si task-uri;
  • in sidebar gasesti si notitele din Google Keep de pe Android (mi se pare super tare);
  • functii ce beneficiaza de AI cum ar fi – reply-uri automate si remindere;
  • modul confidential – care iti permite sa faci un mail sa expire dupa ce l-ai trimis si a fost citit sau dupa o perioada de tip. Tare. De asemenea avem optiunea de a ii da o protectie bazata pe SMS (cel ce primeste mailul il poate vedea dupa o confirmare prin sms);
  • poti vedea mai rapid atasamentele – super util;

De asemenea, aspectul e mai… modern. Pare mai aproape de 2018… daca are sens.

Totusi, desi folosesc Gmail zilnic, mai des folosesc Google Inbox. de ce? Am un widget pe telefonul Android, ce imi permite sa fac foarte rapid remindere pentru o data anume. Si apar si in calendarul Google in caz de vreau dimineata la cafea sa vad ce am de facut in ziua respectiva. Inbox e una din aplicatiile mele preferate pentru… organizarea chestiilor de zi cu zi.

Ce nu am reusit sa fac cu noul Gmail: sa vad reminderele facute cu Inbox in calendarul Google din sidebar. Pe Inbox varianta web pe laptop, apar. In calendarul din sidebar-ul Gmail nu apar. Mai imi bat capu cand am chef cu chestia asta. Ar fi genial daca ar merge ca un reminder facut rapid in Android cu widget-ul Inbox sa apara si in Gmail si in Callendar si in Inbox.

Uite niste poze cu noul aspect Gmail:

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.