Google lanseaza Android Studio 2.0

Astazi, cei de la Google au lansat noua versiune de Android Studio, mai exact versiunea 2.0. Android Studio este un IDE, adica o colectie de programe care contine tot ce are nevoie un dezvoltator de …

Astazi, cei de la Google au lansat noua versiune de Android Studio, mai exact versiunea 2.0.

Android Studio este un IDE, adica o colectie de programe care contine tot ce are nevoie un dezvoltator de aplicatii pentru Android – editor de cod, instrumente de analiza a codului, emulatoare si multe altele.

Cele mai notabile imbunatatiri sunt pe partea de emulare a sistemului Android si a performantei generale a ‘studio-ului’. De asemenea, Google a lansat odata cu aceasta versiune si ‘Instant  Run’ – un fel de preview al aplicatiei la care lucrezi in timp real si vezi modificarile in timp real. Destul de util!

Totodata, pentru dezvoltatorii de jocuri si aplicatii ce sunt incarcate din punct de vedere graifc, Google a introdus si un nou profiler pentru GPU. Cu noul profiler e mai usor sa urmaresti pobleme de performanta si sa le elimini.

Tot ce mai ramane, e ca dezvoltatorii sa ne incante cu aplicatii si joculete interesante, bine realizate si fara probleme. Google incearca sa ii ajute, prin noul Android Studio 2.0.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.