iRobot pregateste Terra – robotul de tuns iarba

Despre produsele de la iRobot am mai scris si in trecut, cand am vorbit despre aspiratorul robot Roomba – robot care se gaseste de cumparat si pe emag. Robotul de tuns iarba Terra a fost …

smarthome-masina-tuns-iarba-robot-smart-living

Despre produsele de la iRobot am mai scris si in trecut, cand am vorbit despre aspiratorul robot Roomba – robot care se gaseste de cumparat si pe emag.

Robotul de tuns iarba Terra a fost anuntat miercuri. Nu este comercializat pentru ca inca nu este pregatit, dar este pe aproape. Versiunea beta a aparatului Terra urmeaza sa fie testata in 2019 anul acesta in SUA. Va aparea si in Germania, probabil tot in aceasta vara.

Tehnologia iRobot Terra

Terra urmeaza sa fie o masina de tuns iarba care foloseste o tehnologie avansata. Tehnologia are ca scop si cartografiarea mai precisa a zonei. iRobot doreste ca masina de tuns iarba sa urmareasca si sa determine marginile suprafetei corect. Pentru a isi da seama de margini, robotul este ajutat de marcaje electronice plasate prin gradina. Acesti senzori au rolul de a face niste “pereti” pentru a ajuta robotelul. Dupa ce acestea au fost asezate, robotul iTerra se va plimba in perimetru si va invata astfel limitele exterioare.

Daca incepe sa se termine bateria, in timp ce se tunde bateria, robotul va merge in statia de incarcare si se va incarca. Dupa incarcare robotul va reveni in locul unde a ramas si va continua sa tunda mai departe. Tine minte in ce zona a tuns si nu o ia pur si simplu de la capat.

Dar ce se va intampla in cazul in care exista si zone cu flori pe suprafata unui gazon? Pentru aceste limitele interne se va folosi aplicatia iRobot. In aplicatie sunt definite diferite zone dar vei si putea seta lugimea taierii.

Mai multe masini automate de tuns iarba

Terra de la iRobot nu este primul robot de tuns iarba. Un alt robot de tuns iarba este Miimo de la Honda. Insa Miimo necesita sa fie instalat de un profesionist de la Honda si trebuie infasurat un fir in jurul zonei care urmeaza sa fie cosita.

Deasemenea si cei de la Husqvarna au o masini automate de tuns gazonul, dar si acestea functioneaza delimitate de un gard electronic. Instalarea se poate efectua si de cumparator sau de distribuitor, ceea ce este super ok. Husqvarna AUTOMOWER se gaseste de cumparat si in Romania.

Asteptam sa avanseze cat mai mult aceasta tehnologie. Cat de bine ar fii sa stai sa bei un suc cu gheata, intr-o vara calduroasa, in timp ce un robotel tunde gazonul?

Ti-a placut articolul? Nu uita sa dai un share! 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.