Samsung a anuntat 1 TB spatiu de stocare pentru smartphone

Nevoia de mai mult spatiu de stocare este din ce in ce mai evidenta, chiar si cand vorbim despre un smartphone. Probabil ca nu doar o data a trebuit sa mai stergi pentru a stoca …

spatiu-stocare-smartphone-samsung-telefoane-mobile-petech

Nevoia de mai mult spatiu de stocare este din ce in ce mai evidenta, chiar si cand vorbim despre un smartphone. Probabil ca nu doar o data a trebuit sa mai stergi pentru a stoca lucruri noi.

Marti, compania Samsung a dezvaluit ca vor incepe sa produca in masa eUFS (Universal Flash Storage) de 1 terabyte. Prin aceasta actiune Samsung dubleaza spatiul de stocare fata de generatia anterioara. De doua ori mai multa fata de Samsung Galaxy S9 dupa ce i-ai pus microSD de până la 512 GB, un microSD care se vinde insa separat.

Ce poti stoca pe 1 TB ?

Samsung spune ca poti stoca pana la 260 de videoclipuri de 10 minute la rezolutia de 4K. Diferenta este colosala daca comparam acest rezultat cu rezultatul pe care il avem pe un spatiu de 64 GB. Pe un spatiu de 64 GB poti stoca 13 videoclipuri de 10 minute la rezolutia de 4K. Vezi mai multe despre ce inseamna 4K aici.

Viteza

Bineinteles, ca ne asteptam si la viteze mai bune. Samsung promite viteze mai rapide de transfer, la o rata de 10 ori mai mare decat a unui microSD.

Concluzii

Vom vedea daca Galaxy S10 va beneficia de spatiu de stocare de 1TB, insa nu s-a anuntat nimic in legatura cu acest lucru.

Una peste alta, ne bucuram ca spatiul de pe stocare urmeaza sa fie mai mare decat este in prezent. Dar cu siguranta va ajunge pe piata si cu un pret pe masura 😊

Daca esti in cautare de mult spatiu de stocare, ai vazut ca Western Digital a lansat un SSD de 4TB?

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.