Lenovo Thinkpad – noile modele vin in curand

Lenovo Thinkpad este seria business si durabila a celor de la Lenovo. Este gama de laptopuri care se bucura de o apreciere destul de mare din partea power userilor, care apreciaza durabilitatea, disponibilitatea pieselor de …

thinkpad x270

Lenovo Thinkpad este seria business si durabila a celor de la Lenovo. Este gama de laptopuri care se bucura de o apreciere destul de mare din partea power userilor, care apreciaza durabilitatea, disponibilitatea pieselor de schimb dar si valoarea ok la revanzare.

Personal, am pus mana pe cateva modele (mai vechi ce-i drept) si am fost placut surprins. Una peste alta, urmeaza CES – Consumer Electronics Show. Este un eveniment in care producatorii isi arata ‘muschii’ consumatorilor… aici de obicei vedem ce urmeaza, ce e nou si ce ne pregatesc producatorii in urmatoarea perioada.

Lenovo a hotarat sa ne ofere un mic preview, inainte de CES. Acestia vor prezenta – si exista deja cateva detalii despre configuratiile ce vor fi prezente – ThinkPad X270, ThinkPad Yoga 370 si noua serie T.

ThinkPad X270

lenovo thinkpad x270

Lenovo a pregatit ceva frumos pentru acest model: o configuratie cu doua baterii. Practic, laptopurile vor veni cu 2 baterii: una in fata, cu 3 celule si 23Wh si una in spate care poate fi de 3 sau 6 celule, cea mai mare ajungand la 72Wh. Astfel, cu o configuratie de top ajungem pe la 21.4 ore de timp de functionare pe baterie. Superb! Chiar sunt curios sa aflu mai multe despre acest model.

Niste detalii tehnice despre ThinkPad X270, din ce am aflat pana acum:

  • Procesor: ultima serie de procesoare Intel (probabil Kabby Lake – sau asa sper!)
  • Memorie: pana la 16GB DDR4
  • Spatiu de stocare: pana la 2TB HDD si pana la 512GB PCIe NVMe SSD
  • Grafica: placa video integrata (daca discutam de procesoare Kabby Lake, nu e chiar o drama. Cei de la Intel au avansat mult in ceea ce priveste performanta placilor video integrate)
  • Ecran: 12.5 inch IPS, disponibil cu HD sau FullHD. Avem si touchscreen. Iar versiunea IPS FullHD Touchscreen va avea 300nits in ceea ce priveste luminozitatea.
  • Pret:… se zvoneste o suma de 909$. E ceva!

 

ThinkPad Yoga 370

lenovo thinkpad yoga 370

Acest laptop, 2in1, va veni cu… ‘ultimee procesoare Core i’ cu placa video integrata si pana la 16GB DDR4. Totodata va veni cu 1TB PCIe NVMe SSD si un ecran de 13.3inch cu touchscreen si anti-reflexii. Primim si un creion pentru touchscreen(pen stylus).

Pretul acestuia va fi de la 1264$, si sunt curios cat de mult o sa prinda. Niciodata nu m-am inteles bine cu laptopurile de genul acesta… 2in1… mai mult in sensul ca nu gasesc un scenariu in care sa il folosesc strict ca pe o tableta. Am nevoie de mouse si tastatura pentru a-mi face treaba.

ThinkPad T-Series

lenovo thinkpad t

Avem in seria T, trei modele: ThinkPad T470s, ThinkPad T470p si ThinkPad T570. Vor varia intre 14 inch si 15.6 inch si toate vin cu ‘pana la 1TB PCIe NVMe SSD’. Interesant.

Pe seria T, cea mai tare placa video va fi GeFoce 940MX cu 2GB GDDR5 iar cea mai slaba, va fi cea Integrata de la procesorul Intel Core-i(pe T470p).

Cea mai ‘apetisanta’ configuratie, mi se pare cea cu ecranul de 15.6inch, fara touchscreen si cu ecran 4K – 3840 x 2160 pixeli. Clar ca este unul din modelele cu GeForce 940MX si suporta pana la 32GB DDR4. Are potential sa fie chiar super ok, daca procesorul va fi pe masura si ‘viata’ pe baterie si ea va fi la inaltime. Apropo de baterie, si seria T vine cu doua baterii.

thinkpad t-series

Concluzii

Din primele impresii, pot zice ca Lenovo pregateste ceva interesant pentru seria lor Lenovo ThinkPad. As fi foarte curios sa vad modelul cu 4K din seria ThinkPad T, mai ales din punct de vedere al calitatii imaginii oferite de panou. Asteptam CES, cand vor fi dezvaluite mai multe detalii despre aceste modele.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.