MSI readuce seria ECO la viata, promite placi de baza mai eficiente

Desi cei de la MSI sunt mai mult cunoscuti pentru placile de baza si placile video orientate spre gaming si performanta, cu logo-ul care include un dragon – semnul distinctiv rosiatic al celor de la …

Desi cei de la MSI sunt mai mult cunoscuti pentru placile de baza si placile video orientate spre gaming si performanta, cu logo-ul care include un dragon – semnul distinctiv rosiatic al celor de la MSI, se pare ca acestia vor scoate din nou o serie de placi de baza Eco, orientate spre buget si economia de energie.

Ideea consta in lansarea unor placi de baza mai eficiente din punct de vedere energetic, fara pierderi de performanta. MSI raporteaza ca datorita design-ului placii, care prezerva performanta in timp ce scade consumul de curent, obtinem un consum mai mic fara sa se recurga la reducerea frecventei sau a voltajului procesorului.

Eu unul, sunt curios sa vad niste cifre. Ar fi chiar interesant ca cei de la MSI sa reuseasca sa scada consumul de energie electrica fara sa pierdem performanta, din doua motive:

  • Seria fiind una mai mid/low-budget, pc-urile de zi cu zi(cele din birouri, cele folosite de userii casual, etc.) vor consuma mai putin -> consum mai mic.
  • Al doilea motiv este: mai putin curent, mai putina caldura. Ok, ok. Ce conteaza? Oricum pe chipseturile ECO nu vei putea face overlock. Ei, dar conteaza! Mai putina caldura degajata de placa de baza, rezulta in mai putina caldura in interiorul carcasei. Asta inseamna ca poate vom reusi sa dam mai incet ventilatoarele de la procesor si placa video => zgomot redus => comfort sporit. Eu sunt un fan al pc-urilor silentioase.

Dupa cum am mentionat, seria ECO va veni pe chipset-urile mai mid/low-budget. Discutan despre placi care vor suporta generatia Skylake de procesoare de la Intel, pe chipseturile: H170, B150 si H110.

Seria ECO de la MSI va veni cu un soft dedicat denumit Eco Center Pro, program in care vei putea controla diverse setari legate de placa de baza(precum led-uri si ventilatoare) pentru a gestiona mai eficient consumul acesteia. Desigur, software-ul vine si cu 3 preseturi pentru economisrea energiei: Eco Mode, Lounge Mode si Server Mode.

msi-eco-software

De-abia astept primele review-uri in legatura cu seria ECO, si astept un pret, in special la noi, in Romania. Momentan nu stim cu cat se vor vinde aceste placi, dar probabil vor fi oferite la un pret decent, o idee deasupra gamei normale de placi de baza, dar sub placile gaming ca si pret. Ca deh… e ‘eco’. :-))

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.