Nvidia lanseaza MX150 – placa video pentru laptopuri

Seria MX de la Nvidia de obicei reprezinta produse de buget, cu o performanta decenta. (ex: 940MX – performante ok Battlefield 1 si Fifa17 pe 1366×768) Dupa spusele Nvidia, vom vedea chipul grafic in laptopuri de …

nvidia geforce mx150

Seria MX de la Nvidia de obicei reprezinta produse de buget, cu o performanta decenta. (ex: 940MX – performante ok Battlefield 1 si Fifa17 pe 1366×768)

Dupa spusele Nvidia, vom vedea chipul grafic in laptopuri de la Acer, HP, Clevo si MSI. Graficele de marketing sugereaza ca chipul grafic ar fi de 4 ori mai puternic decat un Intel HD620 (placa video integrata de pe Kaby Lake).

MX150 va fi bazat pe GP108, practic pe acelasi chip ca si GeForce GT1030. Ramane de vazut in ce formula, cu cata memorie video si cate procesoare shader va avea.

Chipul va aparea cel mai probabil dupa jumatatea lui Iunie in Romania si sunt curios ce performante va reusi sa scoata, si ce consum/temperaturi va avea. Ultimul MX pe care am pus mana, 940MX, era destul de decent ca si performanta ‘on the go’, fara prea multe pretentii dar totusi cu chef de joaca uneori 🙂

UPDATE: intre timp, laptopurile cu MX150 au aparut. Uite o parere despre aceasta placa video.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.