Robot automat pentru curatarea gratarului – Grillbot

Pentru ca am discutat si vom mai discuta cel mai probabil despre robotei precum aspiratoare robot si robotul de tuns iarba, am zis vorbim si despre Grillbot. Mai ales pentru ca vremea a inceput sa …

Robot-automat-pentru-curatarea-gratarului-Grillbot-roboti-utili-smart-living

Pentru ca am discutat si vom mai discuta cel mai probabil despre robotei precum aspiratoare robot si robotul de tuns iarba, am zis vorbim si despre Grillbot. Mai ales pentru ca vremea a inceput sa fie mai calduroasa, iar cu vremea buna sa anunta si incinsul gratarelor. Pentru curatarea gratarului ne sare in ajutor un robot automat pentru curatarea gratarului – Grillbot.

Grillbot este un robotel care are ca unic scop curatarea gratarului. Nu este prea mare. Are o  inaltime de 3,7 cm si un diametru de 8 cm. Gama de culori in care este disponibil este destul de mica dar suficienta. Acesta are 3 variatii: rosu, negru, albastru si portocaliu.

Are un CPU, trei motoare electrice, o baterie reincarcabila si trei perii de sarma de alama de 6,85 cm. Se pot folosi si perii de otel sau nylon. Deasemenea, are un panou LCD mic care arata nivelul bateriei si timpul de curatare selectat. Cand timpul de actiune presetat este terminat, robotelul anunta printr-o alarma de 15 secunde.

Se poate seta pentru o curatare de 10 minute, 20 minute sau 30 de minute. In functie de durata dorita de curatare se apasa 1 data pentru 1 minute, de doua ori pentru 20 de minute sau de 3 ori pentru 30 minute.

Cum functioneaza Grillbot?

Robotul automat pentru curatarea gratarului – Grillbot este alimentat, dupa am scris mai sus, de la o baterie de litiu reincarcabila. Cele trei motoare electrice actioneaza cele trei perii de alama. Pentru a il porni trebuie apasat doar start. Trebuie avut grija insa sa fie pus capacul pe gratar pentru ca robotul sa nu sara de pe gratar. In timpul in care curata gratarul face destul de multa galagie.

Dupa curatenie periile se pot spala si in masina de spalat vase cand sunt prea murdare.

Este prevazut cu un senzor incorporat de caldura pentru a nu putea fi actionat daca temperatura gratarului este prea mare. In cazul in care exista flacara deschisa sau temperatura depaseste temperatura optima de actionare a acestuia, robotul va opri motoarele si va anunta.

Concluzie

Grillbot te ajuta destul de mult la curatarea gratarului, mai ales ca de multe ori mananca destul de mult timp ca sa cureti cum trebuie gratarul. In functie de modelul gratarului, este posibil ca Grillbot sa nu ajunga chiar peste tot. In cazul unor gratare obisnuite pare ca isi face treaba destul de bine. Grillbot se gaseste de cumparat si pe Amazon.

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.