PaperLab – reciclare in birou

Reciclarea joaca un rol important in viitorul nostru. Asta e clar. Pe tema asta, cei de la Epson au construit ceea ce ei numesc primul aparat de reciclare a hartiei intr-un birou. Dispozitiv ce odata …

reciclare de la Epson pentru biroul tau - PaperLab

Reciclarea joaca un rol important in viitorul nostru. Asta e clar. Pe tema asta, cei de la Epson au construit ceea ce ei numesc primul aparat de reciclare a hartiei intr-un birou. Dispozitiv ce odata alimentat cu hartii uzate, le transforma in doar 3 minute in hartie alba, gata de refolosit. Acesta este PaperLab.

Epson sustin ca PaperLab va revolutiona conceptul de reciclare, si este capabil sa produca aproximativ 6720 de coli albe A4 intr-o tura de 8 ore. De asemenea, poate face si hartie A3, hartie cartonata pentru carti de vizita, hartie colorata si chair si hartie parfumata.

Suna bine, si util. Ce mai ramane de vazut, e o prezentare ‘ca la carte’ a acestui dispozitiv de reciclare in birou si ce pret va avea. De asemenea sunt foarte importante si zgomotul produs(e totusi un birou, ar fi enervant sa faca ca un tractor) dar si ce consum are.

Epson sustine ca PaperLab va fi pus in productie in 2016 si ca vor prezenta un prototip la ‘Tokyo Big Sight’ – eveniment ce urmeaza sa aiba loc in urmatoarea saptamana.

Ce parere ai? Are sanse sa fie profitabila o astfel de masinarie? Eu cred ca da, daca zgomotul si consumul vor fi acceptabile, sunt sanse sa isi scoata banii si sa mai reduca din poluare oarecum. Sunt inca multe necunoscute(cel putin pentru mine) in ceea ce priveste PaperLab.

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.