SanDisk duce cardurile MicroSD la 256 GB

Daca te gandeai cam cat de departe se poate merge in ceea ce priveste capacitatea unui card MicroSD, SanDisk are un raspuns: 256 GB la viteze ce pot sustine inregistrari video la o rezolutie de …

card microsd 256 GB

Daca te gandeai cam cat de departe se poate merge in ceea ce priveste capacitatea unui card MicroSD, SanDisk are un raspuns: 256 GB la viteze ce pot sustine inregistrari video la o rezolutie de 4K.

SanDisk, care mai nou apartine de Western Digital, a lansat la Mobile World Congress in card microsd 256 GB card microsd 256 GBShanghai, CHina doua noi carduri MicroSDXC:

  • SanDisk Extreme MicroSDXC UHS-I 256 GB
  • SanDisk Ultra Premium Edition MicroSDXC UHS-I 256 GB

Trebuie spus ca, doar cardul Extreme are viteze ce permit inregistrari video 4K, cu viteze de pana la 100 MB/s. Avem deci aproximativ 14 ore de video 4K UHD pe un singur card MicroSD. E destul de bine! Un card de genul acesta este minuscul, si sa avem atata spatiu la indemana nu ne deranjeaza.

Cei de la SanDisk au anuntat ca ambele carduri sunt rezistente la apa, rezista la temperaturi intre -25C si 85C, rezistente la magneti si impact. Totodata, ambele carduri suporta aplicatia SanDisk Memory pentru dispozitivele pe Android.

Imi place mult in ce directie mergem cu stocarea datelor. De la SSD-uri la carduri si stick-uri USB, incep sa fie la indemana capacitati tot mai mari. Tot ce trebuie acum, e sa se mareasca minimele(sa nu mai gasesti carduri de 8gb, doar de 16gb la preturi si mai mici).

Sunt curios ce pret vor avea cardurile la lansare in Romania – trebuie sa mentionez ca in US este estimat ca vor fi lansate pe sfarsit de 2016 (Q4). Banuiesc ca in jurul a 600-650 de lei? Ramane de vazut. Preturile indicate de cei de la SanDisk pentru piata US sunt de 199.99$ pentru varianta Extreme si 149.99$ pentru varianta Ultra Premium.

Tu ce parere ai de cardurile celor de la SanDisk? Fan? Preferi alt brand?

Nu uita sa dai un share sau tweet articolului, pentru a afla si altii de ce pune SanDisk la cale!

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.