HDD bun pentru un NAS – Seagate IronWolf Pro 12TB

Seagate IronWolf Pro de 12TB e posibil sa fie printre cele mai ok HDD-uri pentru un NAS. Asta daca ai nevoie de o gramada de spatiu. Desi e o investitie pe masura capacitatii, cu un …

seagate ironwolf 12tb

Seagate IronWolf Pro de 12TB e posibil sa fie printre cele mai ok HDD-uri pentru un NAS. Asta daca ai nevoie de o gramada de spatiu.

Desi e o investitie pe masura capacitatii, cu un pret de 2262 lei la PCgarage (cod produs ST12000NE0007), ideea e ca per TB, platesti mai putin in conditiile in care un Seagate IronWolf de 1TB costa 262 lei la acelasi magazin. Cu varianta de 12 TB, obtinem un cost per TB de ~188lei. Deci mai ieftin.

Dar, varianta de 12 TB mai vine cu niste avantaje: 7200 RPM si 256 MB cache. (varianta de 1TB are 5900 RPM si 64 MB cache)

Cei de la Tomshardware au facut un test amanuntit al acestui hard disk si rezultatele sunt super bune, hard disk-ul stand in topuri mereu, in majoritatea testelor. Mai jos niste rezultate din testele lor:

 

Deci, daca ai nevoie de spatiu de stocare serios 2 bucati d-astea te rezolva o perioada buna de timp.

 

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.