GTX1050 si GTX1050Ti low profile – Versiunile propuse de Galax

Galax lanseaza si ei o versiune de GTX1050 low profile. La noi, pana acum am vazut doar varianta celor de la MSI, pe Pc Garage. Dar care-i faza cu low profile? Low profile vine exact …

GTX1050 galax low profile

Galax lanseaza si ei o versiune de GTX1050 low profile. La noi, pana acum am vazut doar varianta celor de la MSI, pe Pc Garage. Dar care-i faza cu low profile?

Low profile vine exact de la profilul si dimensiunile reduse ale placii. De obicei sunt placi video adaptate pentru HTPC-uri (Home Theater PC) sau sisteme multimedia. Sisteme care de obicei sunt folosite pentru a devora continut video si ocazional… un joculet. Eu sunt fan HTPC-uri, si desi nu este pe cat de mic mi-as dori, am unul acasa si are doar scopul de a reda continut video. De-asta, sunt interesat de astfel de placi video.

GALAX vine si el cu o propunere: GTX1050 OC si GTX1050Ti OC. Placile vor avea 2 GB si 4 GB memorie video GDDR5 pe 128 biti. Clar ca, nu vor avea conectori aditionali pentru putere, placile facand lejer fata doar pe curentul furnizat de slotul PCIexpress.

Pe partea de conectivitate, placile vor veni cu:

  • 1 x DisplayPort 1.4;
  • 1 x DVI-D;
  • 1 x HDMI 2.0b;

… decent. (la fel ofera si MSI cu varianta lor de low profile 1050)

Pretul MSRP, cel de referinta pentru aceste placi este de 109$ si 139$ pentru GTX1050/GTX1050Ti. Probabil nu vor depasi cu mult aceste recomandari. Intre timp, la noi, MSI-ul low profile de care v-am povestit (baza pe acelasi chip) costa ~629lei in momentul in care scriu acest articol.

Pe cand pretul este decent pentru o placa video low profile din ultima generatie, mi-ar place foarte mult sa vad o astfel de placa pe la ~550lei, sau macar sub 600lei. Oricum, din multe puncte de vedere, pentru un HTPC o placa video dedicata poate fi considerata un moft… tinand cont ca un procesor modern Intel face fata lejer cu placa video integrata pentru continut video chiar si 4K.

De obicei capacitatea de stocare, sunetul si display-ul primeaza intr-un HTPC… dar daca putem lua totusi si o placa video decenta la un pret ok, de ce nu?

Nise poze cu placa:

Daca ti-a placut articolul, da-i un like si un share! Poate ajuti un prieten 🙂

In cazul in care vrei sa discutam mai mult pe tema HTPC-urilor si de ce nu… sa prezentam subiectul si pe YouTube, lasa-ne un comentariu!

Photo of author

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.