Android Marshmallow – o bezea buna

Android 6.0 Marshmallow(bezea!) e ultima versiune de Android… care nu este chiar un Android nou. Mai degraba este o versiune mai rafinata a lui Lollipop, cu functii de baza mai bine gandite, plus cateva noutati. …

Android 6.0 Marshmallow(bezea!) e ultima versiune de Android… care nu este chiar un Android nou. Mai degraba este o versiune mai rafinata a lui Lollipop, cu functii de baza mai bine gandite, plus cateva noutati. Pe scurt, suna bine si de-abia asteptam sa vedem cum se va misca efectiv.

Ce imbunatateste si ce aduce nou bezeaua? Hai sa le luam pe rand…pe scurt, ceea ce ma intereseaza pe mine:

  • Asistenta mai buna – cea mai interesanta functie din aceasta sectiune este interactiunea prin voce cu diverse aplicatii. De exemplu daca ii vei spune aplicatiei TuneIn sa cante ceva, te va intreba ce gen de muzica vrei sa asculti.
  • Bateria va fi folosita mai inteligent. Functia Doze(un sleep mai eficient pentru momentele cand nu folosesti telefonul), Standby pentru aplicatii si suportul pentru USB type C suna foarte bine. Incarcare mai rapida si o baterie care tine mai mult.
  • O performanta mai buna in special pe partea de multi-tasking.
  • Hotspot-ul portabil de wireless va suporta frecventa de 5ghz.
  • Senzor de amprenta pentru deblocarea telefonului sau efectuarea unor plati.
  • Suport pentru printare duplex
  • Suport pentru Stylus Bluetooth, chiar si a detectarii presiunii aplicate.
  • Performanta in randarea de text imbunatatita(nu sunt sigur la ce se refera cei de la Android)
  • Selectii de text mai…destepte.(uneori e cam frustrant mai ales pe versiunile 4.x de Android)

Ar mai fi si alte noutati dar, acestea ma intereseaza personal. Eu vreau ca sistemul sa foloseasca cat mai eficient bateria. E super ok cu o camera de 13 megapixeli… e marfa cu 2gb ram… e bine chiar si cu display-uri full hd… dar vreau sa ma si tina bateria!! E telefon in primul rand. Deci astept imbunatatiri in ceea ce priveste ‘viata’ bateriei. As fi mega incantat de un smartphone de minim 4.5-5inch si 2gb ram care sa tina bateria 4 zile in diverse scenarii de utilizare. Sau poate visez eu…

Tu ce astepti cel mai mult de la Android Marshmallow 6.0?

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.