FDA aproba somonul modificat genetic

FDA este agentia federala din SUA care se ocupa cu protectia si promovarea sanatatii publice prin reglementarea si urmarirea alimentelor, produselor cu tutun si a suplimentelor. Deci are un cuvant mare de zis in toata …

FDA este agentia federala din SUA care se ocupa cu protectia si promovarea sanatatii publice prin reglementarea si urmarirea alimentelor, produselor cu tutun si a suplimentelor. Deci are un cuvant mare de zis in toata treaba cu mancarea.

FDA-ul a aprobat pentru prima oara un animal modificat genetic, ca si sigur si bun de mancat atat de catre oameni cat si de catre animale. Pestele modificat poarta numele de Somonul AquAdvantage, si caracteristicile lui definitorii sunt: creste mai rapid si necesita mai putina hrana decat somonul nemodificat genetic.

Noul tip de somon are aprobare pentru a fi crescut doar in Panama si Canada, in niste locatii special intretinute. Pestele modificat genetic nu are voie sa scape in larg, dar este steril oricum, in caz de exista vreun accident. Probabil pentru a putea tine sub control numarul lor si pentru a nu dilua specia originala.

Tu ce parere ai? E un pas inainte, sau o sa existe probleme?

Eu cred ca, daca e chiar atat de eficienta genetica, si nu exista efecte adverse(ceea ce se pare ca asa e), e genial! Si ar trebui aplicata modificarea pe mai multe tipuri de animale. De ce? Pai, ar putea da sansa unui nou tip de calitate a produselor, mai ieftin.

Exemplu de praguri de calitate a pesteului: peste modificat genetic, peste adevarat, gamele premium(a se citi ca brand-uri  premium). Ar fi o metoda interesanta de a mai reduce preturile la un segment de alimente. Astfel, omul ar fi informat de tipul carnii si ar avea o varianta mai ieftina ca pana acum, cea a carnii modificata genetic.

Sau poate sunt eu prea optimist si toata treaba cu produsele modificate genetic vor fi un premium si nu se schimba nimic.

Sunt curios de-a lungul timpului daca apar efecte adverse sau alte ciudatentii…

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.