Economiseste timp cu ajutorul unor aspiratoare robot moderne si eficiente
De ce aspiratoare robot? Pentru a ne organiza mai bine si pentru a economisi mai mult timp. Poti seta un robot sa aspire cand nu esti tu acasa sau in timpul in care tu faci de mancare in bucatarie el aspira in dormitoare.
Nu trebuie sa stai cu ochii pe el, iar cand iti doresti asta, pentru unele modele ai aplicatie si te uiti direct de pe telefon sa vezi ce a curatat si ce suprafata mai are de aspirat si chiar de sters.
Ce trebuie sa ai in vedere inainte sa te decizi asupra unui aspirator robot? Cel mai important e sa te gandesti la suprafata casei sau a apartamentului tau si a suprafetelor pe care robotelul trebuie sa le aspire.
Daca ai o casa foarte mare trebuie sa ai rabdare cu roboteii, pentru ca dureaza pana ce termina de aspirat. Nu uita ca sunt pe baterie si necesita incarcare. In functie de modelul ales timpii de functionare si de incarcare difera. Insa, daca dupa prima aspirare te organizezi si il programezi cat timp esti tu la lucru sa faca curatenie, de vreo 2-3 ori pe saptamana, te va astepta mereu acasa cu curatenia gata facuta.
Cand e vorba de o curatenie generala, poti face echipa cu robotul. Cat timp acesta aspira harnic, tu te ocupi de pus la spalat sau sters mobilierul.
Pe scurt, salveaza foarte mult timp.
Insa nu voi aduce argumente doar pentru sustinerea aspiratoarelor robot. Si aspiratorul obisnuit are plusurile sale. Cu aspiratorul obisnuit vei reusi sa ajungi in toate locurile unde robotelul nu incape sau nu ajunge, sa aspiri mult mai bine datorita unei puteri mai mari de aspirare si chiar mai rapid pentru ca acesta nu trebuie sa stea la incarcat. Dar, trebuie sa aspiri tu si nu te poti ocupa de altceva intre timp – ma refer aici la sters praful sau de spalat geamurile, nu la faptul ca poti sa si pregatesti ceva la cuptor intre timp.
In functie de apartamentul sau casa ta, de dimensiunea camerelor si de bugetul pe care il ai la dispozitie, iti alegi si aspiratorul robot.
Aspirator robot Philips SmartPro Active
Aspiratorul robot SmartPro, de la Philips, il gasesti la 2.250 ron aici. Poate face singur curatenie chiar si cand nu esti acasa, ca sa nu te deranjeze cand te intorci de la lucru. Tot ce trebuie sa faci este sa il programezi, eventual sa ii lasi si spatiu liber pe cat posibil si el se va pune pe treaba.
Are baterii Li-ion, baterii care au o durata mai mare de viata, nu necesita formatare si au o densitate mai mare a curentului stocat. Durata de incarcare a aspiratorului SmartPro este de 4 ore si functioneaza 120 de minute. Este un robotel micut de doar 80×330 mm si cantareste aproape 2 kg.
Are 4 moduri de curatare, sistem de detectare inteligent cu 25 de senzori si senzor de praf. Ce face senzorul de praf? Senzorul de praf recunoaste zonele cu cele mai mari acumulari de praf si va insista pe acele zone cateva secunde in plus. Functioneaza si pe podea dura sau covor. Si daca simti ca ai nevoie de mai mult, ai si modul de functionare TURBO, pentru o curatare mai intensa. Daca vrei sa efectueze anumite actiuni poti folosi telecomanda pentru a il controla de la distanta. Spre exemplu, daca vrei sa isi schimbe traseul sau sa insiste in anumite zone.
Curata in trei etape, adica de doua ori cu perii lungi pentru a lua murdaria mai mare si apoi sistemul de stergere curata pana la cel mai mic detaliu.
Cand termina treaba se intoarce singur in statia de andocare pentru a se incarca daca este cazul sau pentru a astepta, fara sa deranjeze, urmatoare sa curatenie.
iRobot robot Roomba 980
iRobot robot, Roomba 980 il gasesti la 4.500 lei aici. Nu este deloc ieftin, dar functiile si performanta sa il claseaza ca fiind un aspirator robot high-end.
Daca isi anunta musafirii o vizita neasteptata cand esti la lucru, poti pune aspiratorul sa mai faca inca o data curatenie pentru cand acestia vor sosi. Mai ales daca vin acasa deodata cu tine. Il poti controla de oriunde prin aplicatie, chiar si de la munca ii poti spune sa inceapa treaba apasand doar pe un singur buton. Aspiratorul Roomba 980 are dimensiuni mici 35,1×9,2 cm, incape cu usurinta sub pat, dulapuri, comode, etc, atat timp cat are loc sa intre.
Curatenia o face in trei trepte si curata parchet, covoare si podea dura. Isi da seama cand trebuie sa aspire un covor sau o mocheta si activeaza functia Carpet Boost, functie care ajuta la curatarea mai puternica. Curata pe langa perete sau pe langa mobila sau colturi greu accesibile. Este destul de silentios si functioneaza cu aplicatie si cu voice control de la Amazon Alexa si Google Assistant (hey, acum ai si pe cine sa urli).
Robot de aspirare Roborock 2
Roborock 2 scaneaza la 360 de grade si concepte o harta a casei sau apartamentului tau. Dupa ce a terminat, te poti conecta in aplicatie ca sa vezi si tu planul casei sau sa ii comanzi sa insiste asupra unor anumite locuri. Il poti porni si verifica chiar si cand nu esti acasa.
Ce stie sa faca robotelul? Poate sa aspire eficient si chiar sa stearga datorita functiei de “mopping”. Are baterii Li-ion si o autonomie de 120 de minute. Poate sa treaca cu usurinta peste obstacole, precum sunt pragurile, de 2 cm, poate intra pe sub paturi sau dulapuri daca acestea au picioare suficient de inalte care sa ii permita accesul. Curata foarte bine pe langa pereti sau pe langa mobila. Pretul e de 2.150 lei si gasesti mai multe detalii aici.
Robot de aspirare Dirt Devil Spider
Robotul Dirt Devil vine la un pret mult mai mic fata de cele mentionate mai sus, la doar 540 lei pe Emag.
Aspiratorul este foarte plat, si asta il face sa intre cu usurinta sub mobilier, aspira fara probleme podea, gresie, parchet sau covoare. Nu este prevazut cu sac, insa recipientul in care se aduna praful se curata farte usor. “Matura” il ajuta sa aspire mochetele cu fir scurt. Se descurca chiar foarte bine sa isi faca treaba pentru banii acestia, aspira eficient chiar si parul animalelor. Dureaza 4 ore ca sa fie incarcat, insa dupa ce a terminat functioneaza pana la 90 minute, in functie de ce tip de suprafata are de curatat.
Concluzie
Sunt destul de eficiente, insa pretul lor creste direct proportional cu performanta. Probabil in cativa ani o sa fie mai ieftine, insa daca esti o persoana careia nu ii place sa dea cu aspiratorul sau care doreste sa economiseasca timp…sau poate chiar iti doresti sa investesti intr-un aspirator robot care iti pastreze casa curata, ai acum o oferta destul de larga din care sa alegi chiar si din piata din Romania.
Robotii pentru aspirare au devenit destul de performanti, incat unele modele nu mai fac atat de mult zgomot incat sa sperie vecinii, daca stai la bloc, dar si sa aspire eficient praful si parul animalelor. Unele modele, dupa cum ai citit mai sus, chiar pot sa si stearga suprafetele dupa aspirare.
Daca totusi iti doresti o curatenie impecabila, poti sa programezi aspiratorul robot de doua sau trei ori pe saptamana, iar la curatenia generala sa mai dai si tu cu un aspirator obisnuit.
Cam atat despre aspiratoarele robot. Sper ca ti-a placut articolul. Iti doresc spor la curatenie si stai cu ochii pe noi pentru a afla cum sa iti usurezi treburile casnice si viata cu ajutorul tehnologiei pentru a economisi timp.