3 minute despre ce este un bridge/range extender WiFi

In cel mai nou video din seria 3 minute despre tehnologie, discutam despre ce este acest accesoriu sau adaptor: bridge/range extender WiFi (si de multe ori, universal). Deci, ce este un bridge/range extender WiFi? Este …

In cel mai nou video din seria 3 minute despre tehnologie, discutam despre ce este acest accesoriu sau adaptor: bridge/range extender WiFi (si de multe ori, universal).

Deci, ce este un bridge/range extender WiFi?

Este un adaptor wireless, ce poate functiona de obicei in 3 moduri: modul access point,

Bridge/Range Extender TP-LINK 300Mbps Universal WiFi Range Extender TL-WA850RE
Bridge/Range Extender TP-LINK 300Mbps Universal WiFi Range Extender TL-WA850RE

modul range extender si modul bridge. De obicei preturile lor sunt acceptabile, tinand cont ca pot fi foarte utile si versatile in ‘arsenalul’ unui om ce are nevoie de internet in toata casa.

Ce face fiecare mod de functionare:

  1. Access Point

In acest mod, adaptorul devine un punct de acces la internet. Adica el se conecteaza la un router/modem cu sau fara capabilitati wireless, iar alte dispozitive precum telefonul sau tableta se pot conecta direct la reteaua wireless creeata de el, nu la cea a modemului/routerului.

2. Range Extender

Exact ce spune. Extinde raza retelei wireless deja existenta. In acest mod de functionare, este ideal ca adaptorul sa fie plasat la marginea razei de acoperire a semnalului wireless deja existent pentru a putea castia cat mai multa raza de acoperire.

Acest mod este de multe ori cel mai comod, mai ales cu ajutorul modului de conectare prin WPS (se apasa butonul pe router, apoi pe adaptor si gata!). Mai toate routerele moderne suporta acest mod de conectare. De obicei este destul de eficient, mai ales daca vrei sa extinzi acoperirea wireless pentru chestii de zi cu zi: stat pe Facebook in bucatarie, 9gag pe… undeva prin casa :-))

3. Bridge

In acest mod, adaptorul poate oferi capabilitati wireless unui dispozitiv ce are doar net prin fir. Se conecteaza dizpozitivul ce nu are wireless, la acest adaptor (cablu lan rj45 normal).

Un exemplu util de astfel de utilizare: un smart tv ce nu are wireless, ci doar conexiune pe fir la net, poate primi capabilitati wireless.

Modele de avut in vedere:

Concluzii

Daca acest scurt articol si videoul de mai sus ti-au fost utile, da-le un share sa afle si altii cat de util este un astfel de adaptor/dispozitiv.

Nu uita sa te abonezi pe YouTube la canalul Petech pentru a fi la curent cu cele mai noi videouri.

Ai vazut articolul ce explica diferenta dintre MB/s si Mbps?

 

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.