Intel Coffee Lake – Noi detalii despre Hexa Core i5 si i7

Au aparut informatii noi despre Intel Coffee Lake. A si trecut mult de cand nu s-au mai lansat ceva procesoare noi si trebuia ceva nou. Ryzen se pare ca reuseste sa ii faca pe cei …

intel coffee lake

Au aparut informatii noi despre Intel Coffee Lake. A si trecut mult de cand nu s-au mai lansat ceva procesoare noi si trebuia ceva nou. Ryzen se pare ca reuseste sa ii faca pe cei de la Intel sa se puna pe treaba serios… competitia e buna!

Practic avem 4 noi procesoare, ce urmeaza a fi lansatea in urmatoarele luni. Sunt zvonuri ca o serie de monstre au fost deja trimise la diversi clienti/parteneri. Toate datele sunt din diverse leak-uri si surse, deci pana in momentul lansarii oficiale se mai pot schimba chestii. Totusi, majoritatea surselor spun cam aceleasi lucruri deci un sambure mare de adevar exista aici.

Coffee Lake vine probabil astfel:

  • Intel Core i7-8700K: hexa core unlocked cu HT la 3.7GHz si 12 MB L3 Cache;
  • Intel Core i7-8700: hexa core cu HT la 3.2GHz si 12 MB L3 Cache;
  • Intel Core i5-8600K: hexa core unlocked fara HT la 3.6GHz si 9 MB L3 Cache;
  • Intel Core i5-8400: hexa core fara HT la 2.8GHz si 9MB L3 Cache;

Procesoarele vor avea un TDP de 95W, cu exceptia i5-8400, care vine cu un TDP de 65W. Interesant ca avem o crestere de doar 4W i7-8700K vs i7-7700K, si totusi primim inca 2 core-uri si 4MB de L3 cache.

Mai jos avem si o ‘scurgere’ de screenshot gasita cu Coffee Lake in CPU-Z:

intel coffee lake hexa core

Coffee Lake ar trebui sa fie lansat cam de-o data cu chipseturile Z370/H370 probabil prin al 3lea sfert din acest an. Socketul folosit de aceste procesoare este LGA 1151.

Sunt curios sa vad niste preturi pentru aceste hexa core-uri si eventual cat overclock vor suporta versiunile unlocked. i5-ul din seria Coffee Lake ar putea face treaba buna daca se va overclocka bine.

Intel Coffee Lake, sau cel putin i5-urile din aceasta serie ar trebui sa se bata cu Ryzen 5. Problema e, ca Ryzen 5 reprezinta o oferta foarte ok din punct de vedere al pretului vs performanta.

Ramane sa vedem ce ne pregateste Intel Coffee Lake 🙂

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.