Robotelul caraus de la Piaggio

In toata frenezia asta cu robotii, italienii de la Piaggio au scos un ‘robotel’ numit Gita. Gita e un fel de sfera/roata mai lata ce iti va cara cumparaturile si ce decizi tu sa mai …

In toata frenezia asta cu robotii, italienii de la Piaggio au scos un ‘robotel’ numit Gita. Gita e un fel de sfera/roata mai lata ce iti va cara cumparaturile si ce decizi tu sa mai pui in el/ea(?!).

Mai jos, avem un video cu acest robotel iar la sfarsitul articolului gasesti mai multe poze.

Ideea e destul de interesanta si amuzanta (imi si inchipui la iesire din Auchan cum ar fi daca fiecare om ar avea cate o Gita… probabil i-ar trebui un add-on cu ‘injuraturi din trafic’). Robotelul in sine arata destul de bine, probabil va veni in mai multe culori daca ideea prinde la public. Momentan avem doar acest albastru glossy, care arata binisor. Producatorii robotelului indica o viteza maxima de 22 de mile (Adica vreo 35 kilometri pe ora), si sustin ca poate fie sa te urmareasca, fie sa navigheze singur.

Foarte tare, ar fi sa il poti trimite la cumparaturi – tu sa efectuezi plata de acasa, iar cei de la magazin sa il umple cu cele necesare urmand ca robotelul sa ti le aduca acasa:-)). Probabil nu suntem foarte departe de asa ceva…

Ramane totusi o problema interesanta: ce facem cu scarile? Probabil ar putea sa coboare o treapta sau sa urce un hop mic, dar la bloc e cam in afara capabilitatilor sale.

Divizia de robotica de la Piaggio nu sustine atat de mult ideea de a cara cumparaturi, cat sustin ideea de a ajuta in joburi care necesita caratul unor echipamente… cum ar fi gradinaritul. Interesanta ideea.

Tu ce parere ai despre robotelul Gita de la Piaggio? Lasa un comentariu mai jos si nu uita sa dai un share articolului daca ti-a placut!

 

Cateva poze cu robotelul:

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.