TITAN RTX – placa video de 2499$

NVIDIA TITAN RTX a fost prezentat. Cel mai puternic GPU pentru desktop, cu un focus pe research in AI, dezvoltatori de aplicatii deep learninc si industriile creative. Era de asteptat, adica eu unul nu ma …

titan rtx

NVIDIA TITAN RTX a fost prezentat. Cel mai puternic GPU pentru desktop, cu un focus pe research in AI, dezvoltatori de aplicatii deep learninc si industriile creative.

Era de asteptat, adica eu unul nu ma asteptam sa se focuseze pe Gaming, nu ar fi avut prea mult sens.

Uite niste detalii despre TITAN RTX:

  • 576 nuclee Tensor, bazate pe Turing, cu pana la 130 teraflops performanta in aplicatii deep learning;
  • 72 nuclee RT, cu pana la 11 GigaRays pe secunda performanta pentru tehnologia real-time ray-tracing; (RTX 2080 Ti are 10 Giga Rays/s);
  • 24 GB GDDR6 ca si memorie video, cu 672 GGB/s latime de banda;
  • Nvidia NVLink duce pana la 100 GB/s si poti cupla noua TITAN RTX-uri;
  • editare video 8K in timp real – interesant;
  • porturi si performanta pentru urmatoarea generatie de headset-uri VR;

Deci pentru cine este facut TITAN RTX?

Pentru cei ce au nevoie de putere de calcul. Developerii AI, deep learning si chiar si editorii video. Chiar sunt curios sa vad cum functioneaza la editarea de video 8K in timp real. Este fezabila cu o placa sau e nevoie de doua TITAN RTX cu NVLink?

Intre timp, uite niste poze cu TITAN RTX:

Si… nu in ultimul rand, Nvidia a anuntat ca placa vine in curand la 2499$. Deci nu e ieftina. Nici nu era de asteptat :-))

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.