Zalman prezinta modele noi de periferice

Dupa cum au fost prezentate si la Computex, Zalman prezinta noi periferice in gama lor. Ideea de baza pare sa fie rezistenta la apa. Este vorba despre tastaturile KM-K900M si KM-K950M. Singura diferenta notabila ar …

Mouse Zalman

Dupa cum au fost prezentate si la Computex, Zalman prezinta noi periferice in gama lor. Ideea de baza pare sa fie rezistenta la apa.
Este vorba despre tastaturile KM-K900M si KM-K950M. Singura diferenta notabila ar fi ca K950M are backplate-ul din aluminiu. Tastaturile sunt Full Size adica 104 taste, cu un pooling de 1000Hz si vor veni cu switch-uri mecanice de tip Brown, Blue, Black si Kailh Red.

Mai jos avem o poza cu specificatiile celor doua modele de tastaturi, precum si poze cu ele in actiune.
tastaturi mecanice

 

In ceea ce privesc mousii, Zalman anunta ZM-GM5 si ZM-GM7. Aceste doua modele vor fi flagship-urile celor de la Zalman. Desi au aspect diferit, modelele vin cu specificatii aproape identice, cu diferenta ca, GM5 vine cu un senzor de 5000 DPI iar GM7 vine cu un senzor de 16000 DPI.

Acum vorbind sincer, 5000 DPI ar trebi sa fie suficient pentru mai toti utilizatorii, chiar si pentru gameri. Dar, pe un panou mare UHD(4K), probabil senzorul de 16000 DPI va fi apreciat.

Cu 7 butoane programabile, cablu de 1.8m imbracat textil, accelerare de pana la 30G si cu switch-uri Omron, in afara de culoare si DPI-ul senzorului, cele noua modele sunt cam identice. Chiar si greutatea acestora este identica – 140 grame.

Mai jos avem specificatiile celor doua modele de mousi, precum si niste poze cu acestia.

Specificatii mousi Zalman

 

Tu ce parere ai de noile periferice anuntate de Zalman? Eu sunt de parere ca mouse-ul este o idee cam greu, fiind obisnuit cu modele de 95-110g. Sunt curios totusi de rezistenta materialelor folosite la tastaturi. Cea cu backplate de aluminiu sunta foarte bine.

Da-i un share articolului, sa auda si alti pasionati de periferice ce pune la cale Zalman!

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.