Transfer fisiere mari online – 9 optiuni gratuite

Probabil nu o data te-ai lovit de nevoia de a transfera fisiere mari online prietenilor, colegilor de munca, etc. Aici ai o lista cu cele mai populare servicii care te pot ajuta sa tranferi gratuit …

transfer fisiere mari online

Probabil nu o data te-ai lovit de nevoia de a transfera fisiere mari online prietenilor, colegilor de munca, etc.

Aici ai o lista cu cele mai populare servicii care te pot ajuta sa tranferi gratuit fisiere. Unele expira, altele le poti mentine online cat doresti, exista o solutie pentru toata lumea!

WeTransfer

In modul gratuit, permite sa trimiti pana la 2GB. Poti trimite sub forma de link sau direct.

Cand trimiti direct, trebuie sa iti introduci adresa de e-mail, si adresa destinatarului. De asemenea, poti scrie si un mesaj, ca respectivul sa stie despre ce este vorba.

wetransfer

Partea super ok, e ca te notifica atunci cand destinatarul a descarcat.

Ai grija totusi ca cel caruia ii trimiti fisierele, sa le si descarce, caci fisierele vor expira in 7 zile.

Bineinteles, au si optiunea PRO, platita. In planul platit poti transfera pana la 20 GB, seta data personalizata de expirare si altele. Planul gratuit de multe ori este arhisuficient, 2 GB mi se pare o limita de bun simt.

Firefox Send

Un serviciu securitzat de trimitere fisiere online gratuit, ce ofera criptare ‘end-to-end’ si auto-expira.

Poti transmite pe loc, fara sa faci nimic pana la 1 GB, dar daca iti faci un cont Firefox gratuit, poti trimite pana la 2.5 GB.

firefox send

Nu te lasa pacalit de nume, nu ai nevoie de browserul Firefox pentru a-l folosi. Este doar un produs al companiei Mozilla, cea din spatele Firefox.

Tinand cont ca tot focusul lui Mozilla este in jurul securitatii, mi se pare un serviciu bun, ce inspira incredere. Si chiar le lipsea din arsenalul lor de servicii/software.

File Pizza

La fel, gratuit. Nici macar nu ai o limita de fisiere. Dar atentie, nu functioneaza ca celalalte servicii de transfer fisiere!

file pizza

File Pizza este o metoda peer-to-peer de transmitere a fisierelor. Conceptul e similar cu cel folosit pe torrente.

Asta inseamna ca fisierul tau nu sta pe nici un alt server, ci respectivul il descarca direct de la tine.

Cum functioneaza?

Incarci fisierul si dai link-ul destinatarului. Atata timp cat tii fereastra deschisa, fisierul poate fi descarcat. Practic, se va descarca direct de la tine din PC. E o metoda destul de sigura de a trimite ceva, dar poate nu atat de… comoda din moment ce te obliga sa tii fereastra deschisa.

Dar hey! Nu ai limite. Poti trimite cat te tine ‘banda’.

Filemail

Seamana mult cu WeTransfer sau Firefox Send. Doar ca poti trimite pana la 50 GB. La fel, via e-mail sau sub forma de link.

filemail

Fisierele vor fi disponibile spre descarcare 7 zile, iar transferul de date este criptat.

E ok, dar parca WeTransfer sau Firefox Send imi inspira mai multa incredere. Totusi, merita incercat pentru fisiere care nu sunt sensibile, dar mari.

Tresorit Send

Un alt serviciu cu un accent mare pe securitate. Cu criptare end-to-end si 100% ok din punct de vedere al GDPR, toate serverele lor sunt in Europa.

tresorit send

Poti trimite gratuit pana la 5 GB si ai o serie de optiuni disponibile:

  • poti proteja fisierele cu o parola;
  • notificare la descarcare;
  • limiteaza numarul de deschidere a linkului;
  • porneste un log pentru a monitoriza cine ce face cu linkul;
  • cere verificare cu adresa de e-mail;

Un serviciu foarte bun, care promite multe. L-am folosit ocazional si nu am intalnit probleme. Pentru munca, mi se pare foarte buna optiunea de a limita deschiderea de linkuri.

Dropbox

Nu e chiar un serviciu standard de trimitere fisiere, ci mai degraba unul de stocare fisiere.

Dropbox are si varianta gratuita, cu 2 GB spatiu si il poti folosi efectiv ca pe un stick online. Poti avea foldere si te poti organiza cum doresti.

dropbox

Util daca ai fisiere ce nu se schimba prea des si le imparti cu mai multi oameni. Le poti da link sa isi descarce toti cand au nevoie ce au nevoie.

Si Dropbox este integrat cu tot. Ai app pentru Windows/Mac, poti sa-l folosesti direct din browser si chiar si pe telefoane Android sau iOS.

O chestie utila este optiunea de sincronizare de pe PC/laptop. Ai folderul Dropbox, ce il poti sincroniza si automat accesa imediat de pe alt dispozitiv in care esti logat.

Alte doua chestii bune de tot: recuperarea fisierelor – daca ai sters ceva, ai 30 zile timp sa il recuperezi. Super! La fel si la modificari. Poti restaura o versiune mai veche a fisierului, cu pana la 30 zile.

Chestia cu restaurarea versiunilor si pastrarea lor, merita din plin. Mai ales la munca, s-ar putea sa se dovedeasca a fi util si un plan platit. Cu ~10 dolari pe luna ai 2 TB spatiu plus multe alte functii.

nota: si Dropbox ofera criptare moderna, 256-bit AES si SSL/TLS

Send Anywhere

Un alt serviciu gratuit de transmitere a fisierelor, securizat. Ca si alte servicii, are aplicatii pentru Windows, MacOS, Android, iOS, Linux.

O chestie interesanta este functia de cheie, practic un cod pe care il poti trimite destinatarului, si doar cu ea poate descarca fisierele transmise.

send anywhere

Tot pana la 50 GB limita, cu niste mentiuni: daca nu iti faci cont, codul pe care i-l dai destinatarului, ca sa poata descarca e valabil 10 minute. Daca iti faci un cont gratuit, valabilitatea se prelungeste pana la 7 zile.

Poti transmite similar ca si cu WeTransfer, prin link direct sau via e-mail.

JustBeamIt

JustBeamIt seamana cu File Pizza. Adica va trebui sa tii deschisa fereastra browserului pana se finalizeaza transferul.

Este gratuit si link-ul generat o data ce selectezi fisierul este valabil pentru un singur transfer, si va expira in 10 minute daca nu se incepe transferul.

just beam it

Nu ai limita si fisierul este la fel, transmis direct intre persoanele implicate. Nu sunt stocate nicaieri fisierele. Bun de avut un bookmark in caz de.

Google Drive

Solutia mea preferata si probabil cea mai versatila.

Cu un cont de Gmail poti avea 15 GB pe Google Drive, si te poti comporta la fel ca si in cazul Dropbox, ca cu un stick/drive/folder normal. Te poti organiza cum doresti si fisierele sunt pastrate acolo pana le stergi.

Ce imi place la Google Drive in schimb, e integrarea cu Google Docs, Google Spreadsheets si Google Slides. Care sunt exact si ce suna: alternative online la Word, Excel si Powerpoint. Si sunt geniale! Da, ai si formule si tot ce te-ai astepta de la niste inlocuitoare pentru faimoasele produse Microsoft Office.

google drive

Poti colabora cu colegii/prietenii la fisiere si totul se salveaza pe loc.

Este un serviciu cu foarte multe functii si chestii utile. Un alt exemplu ce imi vine acum in minte, e la share-ul de video-uri: poti trimite linkul unui prieten si acesta poate vedea video-ul in browser cu o interfata similara cu cea a lui YouTube. Dar doar el poate vedea clipul, sau cui i-ai mai dat linkul. E super util, caci acesta nu trebuie sa descarce video-ul neaparat pentru a-l viziona.

Integrarea lui extensiva cu Android de asemenea e un mare plus. Nu o data am intrat rapid intr-un Google Spreadsheet sa editez repede ceva, sau sa printez un tabel. Da, poti edita si de pe telefon.

Cel mai bun serviciu de transfer fisiere online?

Personal folosesc WeTransfer si Google Drive cel mai des. Ocazional si Firefox Send, fiindca folosesc mult Thunderbird pentru Email.

Dar WeTransfer a ramas foarte ok datorita functiei de a ma anunta cand persoana caruia i-am trimis fisierul a descarcat fisierul.

Iar Google Drive… e efectiv foarte usor de organizat. Pe langa faptul ca folosesc Gmail zilnic, pot accesa fisierele din Drive si de pe telefon. Ba chiar le poti si edita daca folosesti Google Spreadsheets – care apropo, e o alternativa geniala pentru Excel, de multe ori fiind arhisuficiente capabilitatile sale.

Ai vazut si cum poti descarca de pe YouTube gratuit? Uite aici 4 solutii

Sorin

Scriu, citesc si invat despre diverse lucruri - hardware, software, orice. Fiind oarecum un "Jack of all trades", pur si simplu ador sa stiu câte ceva despre orice.